Mereno interieurtrends 2024

Terwijl het jaar bijna tot zijn einde komt en 2024 in zicht komt, houdt Mereno haar visie sterk door de keukenontwerp- en interieurinnovatietrends van het nieuwe jaar te volgen. Het jaar 2024 brengt een opmerkelijke evolutie in keuken- en interieurtrends met zich mee, waarin verfijning en functionaliteit hand in hand gaan. Van doordachte kleurpaletten tot innovatieve woonstijlen beloven deze trends een stimulerende en inspirerende revolutie in onze leefruimtes. 

Kalmte in kleur

In 2024 wordt de keuken getransformeerd tot een oase van kalmte, met een focus op rustgevende kleuren. Denk aan zachte blauwtinten, serene groenen en warme neutrale tonen die een gevoel van evenwicht en welzijn in de ruimte brengen. Deze kleuren worden gecombineerd met natuurlijke materialen zoals marmer en hout om een organische, rustgevende sfeer te creëren. Bekijk hier meer over kalmte in kleur.

Contrasterende elementen

Contrast blijft een sleutelwoord in het interieur van 2024, met gedurfde combinaties van lichte en donkere tinten die visuele diepte toevoegen aan keukens. Bijvoorbeeld, diepe, donkere kasten gecombineerd met lichte, marmeren werkbladen. Het contrast strekt zich uit tot accessoires, waar levendige accenten zoals koperen lampen of felgekleurde keukengerei de ruimte verlevendigen. Bekijk hier meer over contrasterende elementen.

Biophilic Design

De integratie van natuurlijke elementen in het interieur, bekend als biophilic design, is een opkomende trend in 2024. Keukens worden doordrenkt met planten, natuurlijke materialen en kleuren die de verbinding met de natuur versterken. Denk aan groenaccenten, houten oppervlakken en stenen texturen die een verfrissende atmosfeer creëren. Bekijk hier meer over Biophilic Design.

Rijke houttinten en warm koper

De warmte van houttinten wordt in 2024 geaccentueerd door de introductie van koperen accenten. Keukens worden verrijkt met diepe, rijke houtafwerkingen op kasten en vloeren, terwijl koperen kranen, lampen en keukengerei een vleugje luxe en warmte toevoegen. Deze combinatie creëert een uitnodigende en toch verfijnde ambiance. Bekijk hier meer over Rijke houttinten en warm koper.

Scandinavian chique

Witte, crèmekleurige en zachte grijstinten voeren de boventoon, waardoor een heldere en luchtige ambiance ontstaat. Deze kleuren creëren niet alleen een gevoel van ruimtelijkheid, maar bevorderen ook een kalme en rustige omgeving in de keuken. Het gebruik van natuurlijke materialen zoals licht hout draagt bij aan de warmte en gezelligheid, waardoor de keuken een uitnodigende plek wordt. Bekijk hier meer over Scandinavian chique.